Vogel

De Koningspinguïn

De Koningspinguïn, met zijn majestueuze silhouet en imposante verschijning, heerst over de subantarctische eilanden en de zuidelijke kusten. Met een verenkleed van ingetogen elegantie beweegt deze zeevogel zich voort met een nobele tred op het land, terwijl hij in de zuidelijke wateren verandert in een behendige zwemmer op zoek naar vis en inktvissen. Ondanks zijn statige houding wordt de Koningspinguïn geconfronteerd met milieuchallenges, wat het belang benadrukt van het beschermen van zijn zeehabitat.

Koopuw ticket
Boekuw verblijf
"365 dagen/jaar"Vanaf 105 euro

De Koningspinguïn in cijfers

90 cm

Gemiddelde hoogte

13,5 kg

Gemiddeld gewicht

54 dagen

Broedtijd

Famille

Identiteitsfiche

Quote
  • Naam: Koningspinguïn
  • Latijnse naam: Aptenodytes patagonicus
  • Oorsprong: Subantarctische eilanden
  • IUCN-status: Niet bedreigd
  • Cites :
Quote
Member

Word Pairi Daiza Member

Vanaf 105 euro/jaar

Geniet 365 dagen lang van Pairi Daiza, de tuinen veranderen met de seizoenen en de activiteiten, met uitzondering van de enkele dagen dat het gesloten is in januari en februari. En profiteer van vele andere voordelen en kortingen!

Member worden