Dieren

Pairi Daiza Foundation

TICKETS & RESERVATIES

Afrikaanse Nimmerzat

Tantale Ibis - Pairi Daiza
Ciconiidae

Ze harpoeneren bliksemsnel hun prooi

De Afrikaanse Nimmerzat behoort tot de familie van de ooievaars: zijn rode gezicht en ietwat gekromde gele snavel zijn echter kenmerkend.

Deze vogel leeft in Afrika en nestelt in kolonies, in grote bomen, die soms ieder een vijftigtal grote nesten dragen. Hoog en veilig voor roofdieren.

De Afrikaanse Nimmerzatten halen hun voedsel uit het water en leven dan ook in de buurt van meren en lagunes. Ze zijn voornamelijk vleeseters: ze eten kikkers en vissen waarop ze jagen in groep of door de modder met hun potenom te woelen om hun prooi te pakken te krijgen.

Het zijn echter niet erg sociale dieren: ze lopen langzaam, alleen of met twee, langs de oevers, met een vrij lusteloze blik: ze harpoeneren echter bliksemsnel hun prooi met hun bek, misschien de reflex van de snelste hals van alle vogels die op dezelfde manier vissen.

De Afrikaanse Nimmerzat is niet vies van grote insecten: hij loert erop en vangt ze wanneer ze vluchten voor een bosbrand.

Tantale Ibis - Pairi Daiza
Identiteitsfiche

Een minder bedreigde diersoort

  • Naam : Afrikaanse Nimmerzat
  • Latijnse naam : Mycteria ibis
  • Oorsprong : Afrika, ten zuiden van de Sahara
  • IUCN-status : Veilig
  • Cites : --

Word peter/meter van de Afrikaanse Nimmerzat

Het bedrag van het peter-/meterschap gaat integraal naar de Pairi Daiza Foundation voor projecten inzake het behoud en de bescherming van de bedreigde soorten.

Je parraine le Tantale ibis