Dieren

Pairi Daiza Foundation

TICKETS & RESERVATIES

Afrikaanse Leeuw

Lion d’Afrique – Pairi Daiza
Zoogdier

De Afrikaanse Leeuw is de grootste katachtige

Wanneer hij je strak aankijk met zijn goudkleurige ogen, die macht uitstralen, begrijp je waarom hij als de Dierenkoning wordt beschouwd. Hij is de grootste katachtige, een groot mannetje kan tot 250 kg wegen. De leeuwin is kleiner maar levendiger en kan zeer snel lopen. Daarom is het vooral zij die jaagt om het gezin te voeden. Alleen het mannetje heeft manen: hij heerst over enkele leeuwinnen.

Na 110 dagen dracht schenkt de leeuwin het leven aan een worp van 1 tot 4 welpjes die ze eerst apart van de groep grootbrengt om hen te beschermen, zelfs tegen hun eigen vader! Daarna integreert ze hen geleidelijk in de groep wanneer ze 2 maanden oud zijn.

De leeuw, die vroeger wijdverspreid was in de wereld, zelfs in Europa, leeft nu alleen nog in Afrika, met uitzondering van een kleine populatie van de laatste Aziatische leeuwen in het nationaal park van Gir, in het noordwesten van India.

In Pairi Daiza

Afrikaanse Leeuw

In onze “Jardin des Mondes” leven het echtpaar Dany en Dana, de Afrikaanse leeuwen, in de Afrikaanse savanne.

Lion d’Afrique – Pairi Daiza
Identitetisfiche

Een “kwetsbare” diersoort

  • Naam: Afrikaanse Leeuw
  • Latijn naam: Panthera leo leo
  • Afkomst: Subsaharaans Afrika en het westen van India
  • IUCN-status: Kwetsbaar
  • Cites: Appendix II

Word peter/meter van de Afrikaanse leeuwen

Het bedrag van het peter-/meterschap gaat integraal naar de Pairi Daiza Foundation voor projecten inzake het behoud en de bescherming van de bedreigde soorten.

Je parraine les Lions d’Afrique