De ijsberen onder water observeren

In"The Land of the Cold" verwelkomt Pairi Daiza verschillende ijsberen die tussen de mensen zijn geboren in het kader van internationale kweekprogramma's om deze kwetsbare diersoort te redden. De Pairi Daiza Foundation is erkend als "Arctic Ambassador" door Polar Bears International, de non-profitorganisatie voor de bescherming van ijsberen en hun omgeving. Deze titel betekent ook een engagement voor de toekomst van ijsberen in het Noordpoolgebied door de strijd tegen de opwarming van de aarde op de voorgrond te plaatsen.

De familie Aziatische olifanten

Met niet minder dan 21 exemplaren, waaronder schattige babyolifantjes, huisvest Pairi Daiza de grootste kudde olifanten van Europa. Vanaf het uitzichtplatform achter de Tempel van Ani kun je ze zien ronddwalen in de grote ruimte die aan hen is gewijd. De Pairi Daiza Foundation steunt een onderzoek naar de bestrijding van olifantenherpes. Deze ziekte is een van de grootste doodsoorzaken bij jonge Aziatische olifanten.

Twee witte tijgers met blauwe ogen

Er leven twee witte tijgers leven in The Kingdom of Ganesha. Het zijn een broer (Mumbai) en een zus (Sanka). De witte tijger is eigenlijk een Bengaalse tijger met een genetische mutatie. Met een witte vacht, bruine of zwarte strepen en blauwe ogen zijn deze tijgers niet albino maar leucistisch (pigmentceldeficiëntie die niet leidt tot totale depigmentatie).

Het majestueuze Kingdom of Ganesha

Ga terug naar je kindertijd in dit deel van het park, dat eruitziet als Jungle Book dankzij de dieren die er wonen: tijgers, olifanten, orang-oetans en makaken. Laat u meeslepen door de tempels die gewijd zijn aan de door de hindoes vereerde Goden. Bezoek zeker ook het "Huis van de ambachtsman" met zijn collectie houten beelden.